PEERGROUP & HS AGRI: DE BIETENCAMPAGNE
Terug naar Nieuws

BIETENTHEATER (peergroup)

De Bietencampagne

In september hangt er een weeïge, zoete lucht boven de stad Groningen. Iedere Noorderling weet het dan: de bietencampagne is weer begonnen! Van september tot en met januari rijden er 160 vrachtwagens 24 uur per dag af en aan om de suikerbieten van het land naar de Suikerunie bij Hoogkerk te brengen.

De laatste keer, de laatste rit, de laatste bietencampagne. Tijdens De Bietencampagne gaat onze eigen bietentruck op pad voor zijn aller- allerlaatste rit. De Bietencampagne is een avontuurlijke, poëtische, grappige en muzikale trip door het duister van het platteland van het Noorden. Stap in de cabine en maak het mee.

In De Bietencampagne stappen drie toeschouwers in de cabine van een vrachtwagen en rijden tijdens de bekende bietencampagne een ronde mee: van de opstapplaats bij het agrarisch transportbedrijf HS Agri tot aan de bietenboer waar de suikerbieten worden opgehaald via de grote fabriek in Groningen, waar de bieten worden gelost en weer terug naar het startpunt.

Tijdens de rit speelt, in de daarvoor speciaal omgebouwde cabine, de voorstelling zich af. Met audioverhalen, muziekfragmenten, gedichten, pratende suikerbieten en figuranten langs de route vertelt De Bietencampagne het verhaal van de weg van de suikerbiet.

Speeldata en -tijden:
vanaf 3 oktober
18.30 / 22.00 uur

Aantal personen per rit: 3
Prijs ticket: € 32,50

Youtube video